Pompierii argeşeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a şapte incendii de vegetaţie, unul dintre ele, produs în comuna Cotmeana, extinzându-se pe terenurile a nouă proprietari, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

Potrivit unui comunicat al ISU Argeş, pentru stingerea incendiului de la Cotmeana au intervenit două autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti. Focul a afectat suprafeţe cuprinse între 1.500 şi 5.000 de metri pătraţi de pe cele nouă proprietăţi, flăcările distrugând o casă nelocuită, un fânar şi 100 de pruni.

O livadă a fost afectată de incendiu şi în comuna Vedea, unde au ars 15 pruni şi 10 sălcii, iar la Schitu Goleşti focul a cuprins peste 3 hectare de vegetaţie uscată şi lăstăriş.

Pompierii au mai intervenit în comunele Arefu şi Uda, pentru stingerea unor incendii de vegetaţie uscată ce riscau să se extindă la pădurile din apropiere, precum şi la două incendii de vegetaţie produse în vecinătatea autostrăzii A1.