Procurorii şi poliţiştii fac, luni, 13 percheziţii în campusul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, la birourile, la cabinetele, dar şi la locuinţele unor cadre didactice suspectate de infracţiuni de corupţie. Conform anchetatorilor, cadrele didactice vizate au cerut şi au primit foloase necuvenite la susţinerea examenelor de către studenţi, dar şi la examenele de admitere, licenţă sau acordare a gradaţiei de merit sau a funcţilor didactice, fiind suspectate şi că le furnizau studenţilor subiectele la examen. Surse oficiale spun că vizaţi de anchetă ar fi profesorii Florin Mihai Filipoiu şi Alexandru Bucur.

Profesorul Florin Mihai Filipoiu, şeful Catedrei de Anatomie de la Universitatea de Medicină Carol Davila din Bucureşti şi profesorul Alexandru Bucur, şeful Disciplinei de Chirurgie oro-maxilo-facială, Anesteziologie şi Sedare de la Facultatea de Medicină Dentară ar urma să fie audiaţi de procurori în urma percheziţiilor de luni dimineaţă, ei fiind suspecţi că luau mită de la studenţi pentru a le furniza subiectele la examen, potrivit unor surse oficiale.

Potrivit surselor citate, cei doi profesori cereau între 500 de lei şi 500 de euro pentru furnizarea subiectelor la examen. În urma percheziţiilor, ei au urma să fie duşi la Parchetul instanţei supreme pentru audieri.