Cel puţin doi turişti au fost răniţi în atacul comis vineri seară la un hotel din staţiunea egipteană Hurghada, pe litoralul Mării Roşii, iar doi terorişti au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine, anunţă un oficial din cadrul Ministerului egiptean al Sănătăţii. Atacul a avut loc la Hotelul "Bella Vista" din Hurghada, staţiune situată pe litoralul Mării Roşii.

"Doi turişti occidentali au fost răniţi în atac, fiind transferaţi la Spitalul Nil din Hurghada", a declarat Khaled Megahed, purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătăţii, citat de publicaţia Ahram.

Potrivit postului Al Arabiya, teroriştii au venit pe mare şi au deschis focul la un hotel frecventat de turişti străini. Doi atacatori au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine. Nu este clar dacă mai este vreun terorist în libertate.

Potrivit postului Al Arabiya, teroroştii au venit pe mare şi au deschis focul la un hotel frecventat de turişti străini. Cel puţin doi cetăţeni străini au fost răniţi în atac, informează site-ul agenţiei Reuters.

Incidentul prezintă caracteristicile unui complot al reţelei teroriste Stat Islamic, activă în Siria, Irak, nordul Egiptului şi nordul Libiei.

Potrivit agenţiei Reuters, cei doi turişti răniţi sunt un german şi un danez. Unul dintre autorii atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar altul a fost rănit şi arestat.

Martori au declarat că agresorii aveau drapele ale reţelei teroriste Stat Islamic. Filiala egipteană a organizaţiei teroriste, Provincia Sinai, a revendicat joi un atac care a vizat un autocar cu turişti israelieni, în Cairo. De asemenea, grupul terorist a asumat doborârea unui avion de pasageri rus, în nordul Egiptului, în 2015, incident soldat cu 224 de morţi.