Preşedintele Traian Băsescu ar fi cerut în cadrul CSAT, desecretizarea arhivei „Dunărea Operativ“, care-l priveşte pe Dan Voiculescu. Băsescu a declarat că a ridicat această chestiune după ce şi verişoara lui Voiculescu, cu care cel din urmă se află în litigiu, ar fi cerut acelaşi lucru.

„Am văzut solicitarea verişoarei domnului Voiculescu, cea care a fost turnată de turnătorul Voiculescu când trăia în România, am văzut solicitarea de desecretizare a arhivei Dunărea Operativ. În data de 1 octombrie, am iniţiat o hotărâre a CSAT de desecretizare a ultimei părţi a arhivei Dunărea, aşa numita Dunărea Operativ. Pe data de 30 octombrie am trimis o adresă Serviciului de informaţii externe şi CNASAS, primului să treacă la predarea arhivei, iar CNASAS informaţia că poate să preia arhiva“.

Arhiva fostei Intreprinderi de Comerţ Exterior (ICE) Dunarea - ce aparţinea Direcţiei Securităţii înainte de 1989 – ar fi cheia imperiului lui Dan Voiculescu. Zvonurile sunt vehiculate deoarece  Voiculescu a fost directorul firmei Crescent, care facea parte din ICE Dunarea, la revoluţia din decembrie 1989, după care Voiculescu a devenit unul dintre cei mai puternici afacerişti romani, creând imperiul Grivco, cu afaceri în multe sectoare economice (agricultura, industrie, energie, media).