Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţă, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru patru judeţe - Bacău, Neamţ, Suceava şi Cluj. Judeţele Bacău, Suceava şi Neamţ sunt sub cod galben de vânt până la ora 11.00.

În aceste zone, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 55 - 60 de kilometri pe oră, iar la munte, la altitudini de peste 1400 de metri, rafalele vor atinge şi depăşi 70-80 kilometri la oră, izolat 100 de kilometri la oră, potrivit ANM.

Judeţul Cluj se află sub avertizare cod galben de vânt până la ora 8.00. În zona de munte a judeţului, la peste 1400 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 70-80 kilometri la oră, izolat 100 de kilometri la oră.

De asemenea, judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi zona de munte a judeţelor Satu Mare şi Mureş sunt, de miercuri seară până joi seară, sub avertizare cod galben de ploi, în aceste zone cantităţile de apă urmând să depăştească 20-25 de litri pe metru pătrat. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în regiunile nord-vestice va ploua, iar la munte vor fi precipitaţii mixte, favorizând topirea stratului de zăpadă.