Cursa aeriană Tarom Bucureşti-Timişoara, cu 21 de pasageri la bord, nu a putut ateriza pe aeroportul timişorean din cauza ceţii şi s-a întors la Otopeni, motiv pentru care aeronava retur Timişoara-Bucureşti, care era programată să decoleze la ora 8.30, are întârzieri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, un singur zbor este afectat de ceaţă.

”Este vorba de cursa Tarom 601 de la Bucureşti cu 21 de pasageri care s-a întors la Otopeni deoarece nu a putut ateriza la Timişoara (minima necesară pentru aterizarea aeronavei de tip ATR fiind o vizibilitate de 300 de metri). Din acest motiv, şi cursa retur, RO 602 Timişoara-Bucureşti, care ar fi trebuit să decoleze la 8.30 este întârziată”, se arată în comunicat.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, celelalte zboruri programate au decolat şi aterizat pe aeroportul din Timişoara conform programului.

De asemenea, în noaptea de luni spre marţi, mai multe curse cu destinaţia Cluj şi Sibiu au aterizat la Timişoara, tot din cauza ceţii. Este vorba despre cursele WizzAir Bergamo-Cluj, WizzAir Paris-Cluj, WizzAir Londra-Sibiu şi Lufthansa Munchen-Sibiu.

Aeroportul Internaţional Timişoara este dotat cu un sistem performant de aterizare în condiţii de vizibilitate redusă, însă aceste dotări trebuie corelate şi cu dotările tehnice ale aeronavelor.