13 persoane din cele 100 audiate au fost reţinute de procurorii DIICOT Ploieşti într-un dosar de trafic de droguri de risc, alte cinci fiind cercetate în stare de libertate sub control judiciar. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Alexandru Ursu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că toţi cei 13 reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii şi procurorii au efectuat 20 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Prahova şi Ialomiţa.

Conform surselor citate, în cauză există suspiciunea că, în perioada octombrie 2014 — august 2015, liderii grupului infracţional organizat, care sunt doi bărbaţi din Ploieşti, au introdus în ţară importante cantităţi de cannabis pe care ulterior le-au comercializat către diverşi consumatori de pe raza judeţului Prahova, prin intermediul mai multor dealeri secundari.

De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că suspecţii au procurat seminţe de cannabis din Spania şi din România care ulterior au fost cultivate în două zone aflate pe raza judeţului Prahova, urmând ca după recoltarea plantelor respective, acestea să fie comercializate.

Anchetatorii au descoperit, la percheziţii, două culturi de cannabis, constând în total din 30 de plante mature, peste 800 de grame de cannabis pregătit pentru comercializare, 28 de comprimate de ecstasy, mai multe ustensile pentru cântărit, ambalat şi consum de droguri, precum şi o armă cu aer comprimat şi un pistol cu bile.

De asemenea, au fost ridicate mai multe sume de bani, respectiv 69.000 de lei, 1.220 de euro şi 100 de USD, care ar proveni din comiterea infracţiunilor, precum şi mai multe documente de evidenţă primară şi contabilă dublă.

Agerpres