Poliţia belgiană a pus în libertate trei persoane arestate sâmbătă seara într-o operaţiune antiteroristă, a anunţat duminică biroul procurorului din Bruxelles, transmite AFP.

"Trei bărbaţi au fost arestaţi şi interogaţi în cursul nopţii (...) Ei au fost eliberaţi imediat", se menţionează în comunicatul procurorilor.

Poliţia a întreprins patru percheziţii în cartierul Molenbeek, fără a descoperi nimic suspect, adaugă aceeaşi sursă.

Mai mulţi jihadişti care au luat parte la atentatele de la Paris, la 13 noiembrie 2015 (130 de morţi), şi la cele de la Bruxelles, la 22 martie 2016 (32 de morţi, ucişi de kamikaze la aeroport şi la metrou), revendicate de gruparea Stat Islamic (SI), erau originari din Molenbeek, cartier sărac de la periferia capitalei belgiene.

După atentate, autorităţile au întărit măsurile de securitate şi au înmulţit operaţiunile şi descinderile poliţiei, pe măsura avansării anchetelor.

Salah Abdeslam, singurul membru încă în viaţă al echipelor de comando jihadiste de la Paris, s-a ascuns după atentate în Molenbeek, unde a şi fost arestat patru luni mai târziu, la 18 martie 2016

Potrivit anchetatorilor, atentatele de la Paris şi de la Bruxelles au fost comise de membrii aceleiaşi celule, care le-au pregătit de o parte şi de alta a frontierei franco-belgiene.