Două persoane au murit, iar alte nouă au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în judeţul Mehedinţi, în care au fost implicate două microbuze pline cu pasageri.

Accidentul a avut loc vineri dimineaţă, pe Drumul Naţional 6, la ieşirea din localitatea Butoieşti către Strehaia, unde două microbuze cu pasageri s-au ciocnit.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, Raluca Tîrcă, a declarat pentru News.ro că, în urma accidentului, două persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite.

Cinci dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, iar ceilaţi zece la spitalul din Filiaşi. 

Patru dintre persoanele rănite au rămas încarcerate, fiind scoase din maşini de către pompieri.

Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie, la faţa locului intervenind patru echipaje SMURD, o autospecială de descarcerare şi patru cu apă şi spumă, precum şi şase salvări de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, accidentul s-a produs după ce unul din microbuze a pătruns pe contrasens.

viewscnt