Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe un sector îndiguit de pe râul Bârlad, alte două sectoare ale râului fiind sub avertizare cod galben. Râurile mici din bazinele superioare Jijia, Sitna şi Miletin, în judeţul Botoşani, sunt duminică sub avertizare cod galben.

Potrivit avertizării cod portocaliu transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de inundaţie pe râul Bârlad, pe sectorul îndiguit aflat în aval de staţia Băceşti şi în amonte de staţia Vaslui. Avertizarea cod portocaliu pe râul din judeţul Vaslui a intrat în vigoare la ora 12.00 şi este valabilă până la ora 24.00.

Tot de la ora 12.00 este sub avertizare cod galben de inundaţii râul Bârlad, în sectorul aflat între staţia Băceşti şi staţia Bârlad. Avertizarea cod galben este valabilă până luni, la ora 09.00.

De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă până la ora 20.00, şi pentru râurile Bârlad, în sectorul aflat între staţia Băceşti şi staţia Negreşti, şi Tutova, sectorul dintre staţia Rădeni şi Pueşti.

Şi râurile mici din bazinele superioare Jijia, Sitna şi Miletin, în judeţul Botoşani, sunt duminică, până la ora 16.00, sub avertizare cod galben de inundaţii. Hidrologii avertizează că pe aceste râuri se pot depăşi cotele de atenţie, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Covasna, Braşov, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Sibiu, care a intrat în vigoare duminică, la ora 11.00 şi este valabilă până la ora 18.00.