Fostul fotbalist salvadorian Alfredo Pacheco, în vârstă de 33 de ani, a fost ucis cu focuri de armă, duminică, iar alte două persoane au fost rănite, în circumstanţe încă neelucidate, a anunţat poliţia, citată de AFP.

''Fostul internaţional a fost asasinat de un grupă de necunoscuţi în momentul în care pleca dintr-o benzinărie alături de alte persoane, la Santa Ana, la 66 km vest de capitala San Salvador'', a precizat pentru AFP un purtător de cuvând al poliţiei.

Alfredo Pacheco, care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în El Salvador, fusese suspendat pe viaţă din fotbalul profesionist în septembrie 2013 de către federaţia naţională (FESFUT) pentru participarea la meciuri trucate. Pacheco a jucat ca fundaş la Club Deportivo FAS şi Asociacion Deportiva Isidro Metapan, în ţara natală, precum şi la New York Red Bulls.

Scandalul, care privea patru meciuri disputate între 2010 şi 2012, a dus şi la suspendarea pe viaţă a altor 13 coechipieri din echipa naţională.

El Salvador, ţară cu şase milioane de locuitori din America Centrală, este atinsă de un val de violenţă determinat de bandele de răufăcători. Din ianuarie până în noiembrie s-au înregistrat peste 6.000 de omucideri, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă în 2014.