Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt efectuează vineri dimineaţa şapte percheziţii într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu estimat la un milion de lei, informează un comunicat al IPJ Olt, transmis AGERPRES.
Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul a fost creat prin evidenţierea în contabilitate a unor achiziţii fictive de obiecte de mobilier urban, jardiniere din metal etc, de la firme de tip fantomă.

La cele şapte percheziţii participă 33 poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi de la acţiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, aceste acţiuni fiind desfăşurate într-un dosar penal de evaziune fiscală instrumentat de IPJ Olt. "Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada 2012 - 2015, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri de la firme tip fantomă, în scopul diminuării bazei impozabile şi implicit a prejudicierii bugetului de stat. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de lei", se arată în comunicatul IPJ Olt. 

Potrivit surselor citate, la sediul IPJ Olt vor fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale, cinci persoane.