Multiplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher se zbate între viaţă şi moarte, după ce a suferit un grav traumatism cranian care a provocat un edem cerebral difuz.

Situaţia în care se află fostul pilot de Formula 1 ar putea dura mai multe zile, chiar săptămâni. "Primele 48 de ore după un traumatism cranian sunt cruciale, pentru că leziunile pot să evolueze rapid”, precizează Hantson. "Asta ar putea explica de ce Michael Schumacher era conştient încă în primele minute care au urmat accidentului”, spune profesorul şi medicul de terapie intensivă Philippe Hantson, potrivit jurnalul.ro.

Luni la prânz, medicii de la CHU Grenoble, spitalul unde este internat Schumi, au apreciat starea pilotului drept "critică în planul reanimării cerebrale”.

Intervenţia chirurgicală pe care a suferit-o a avut ca scop reducerea hematoamelor intracraniene, dar nu a împiedicat apariţia unui edem cerebral difuz.

Pentru a evita o suferinţă suplimentară pentru creier, Schumacher a fost trecut în comă indusă şi hipotermie, "pentru a se limita presiunile cerebrale şi a elimina nevoile creierului”, explică profesorul Hantson, citat de 7sur7.be. Toate aceste intervenţii sunt unanim acceptate de lumea medicală în plan internaţional.