Consilierul judeţean liberal Mihnea Boerescu, 45 de ani, este cercetat în arest la domiciliu de poliţiştii din Giurgiu, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de camătă.

"La data de 5 ianuarie 2018, în baza mandatelor emise de Judecătoria Bolintin-Vale, poliţiştii Serviciului de Investigaţii criminale au efectuat două percheziţii domiciliare la două imobile din judeţele Giurgiu şi Ilfov, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente. Faţă de persoana în cauză există suspiciunea că, în nume propriu, dar şi prin intermediul altor persoane, începând cu anul 2009, a dat bani cu camătă, ca îndeletnicire, fără a avea o calitate autorizată în acest sens", se arată într-un comunicat de presă emis duminică de IPJ Giurgiu.

Totodată, din cercetări a reieşit că împrumuturile ar fi fost disimulate în mai multe acte notariale, reuşind astfel să deposedeze persoanele vătămate de mai multe proprietăţi şi bunuri constând în imobile, terenuri şi autoturisme, se arată în comunicatul de presă.

Faţă de persoana în cauză a fost luată măsura reţinerii, iar sâmbătă, 13 ianuarie, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bolintin-Vale, care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Contactat de AGERPRES, consilierul judeţean Mihnea Boerescu a confirmat faptul că este cercetat.

"În această situaţie şi pentru că aşa prevede şi statutul PNL, am luat decizia să îmi dau demisia din partid şi din Consiliul Judeţean pentru a nu crea un prejudiciu de imagine partidului. Sunt la dispoziţia organelor de anchetă", a declarat Mihnea Boerescu