MAE informează că monitorizează în permanenţă, prin intermediul misiunilor diplomatice în Africa de Vest, evoluţia impactului Ebola, menţionând că nu s-au primit solicitări de asistenţă pentru repatriere şi nici nu au fost informări cu privire la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de virus.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice în Africa de Vest, monitorizează în permanenţă evoluţia impactului virusului Ebola.

"De asemenea, ambasadele României din Africa de Vest participă constant alături de partenerii din Uniunea Europeană la numeroase întâlniri de lucru pe această temă, existând o cooperare permanentă inclusiv pe acest subiect. De asemenea, MAE este în contact permanent cu autorităţile locale din această zonă. În acest context, informăm că Guineea a închis temporar graniţele cu Liberia şi Sierra Leone. Autorităţile declară că măsura a fost luată preventiv, pentru a împiedica propagarea epidemiei dinspre cele două state vecine", se arată în comunicatul MAE.

Potrivit comunicatului, Ministerul Sănătăţii din Nigeria a pus în aplicare un plan de măsuri, procedând la verificarea persoanelor care intră în ţară prin toate punctele de frontieră (porturi, aeroporturi şi graniţă terestră). Personalul medical din această ţară verifică prin mijloace speciale starea de sănătate a persoanelor care sosesc în Nigeria.