Un avion Boeing 777-200, al companiei ruse Liniile aeriene din Orenburg, care efectua un zbor din Punta Cana (Republica Dominicană) la Moscova, a luat foc joi dimineaţă, la scurt timp după decolare, din cauza unor probleme tehnice la unul din motoare, relatează postul de televiziune Ren tv, Lifenews şi Interfax, citate de Agerpres.

Incidentul s-a produs când aeronava se afla la aproximativ 5 km altitudine. Avionul, care avea la bord 351 de pasageri - între care 25 de copii - şi 20 de membri ai echipajului, s-a întors pe aeroportul din Punta Cana, extremitatea cea mai estică a Republicii Dominicane, după izbucnirea incendiului. 

Din cauza fumului, care se propaga cu rapiditate în interiorul avionului, pasagerilor le-au fost distribuite măşti cu oxigen. Evacuarea acestora a avut loc prin intermediul toboganelor gonflabile. 

Incendiul de la bordul Boeing 777-200 a fost stins după aterizarea pe aeroportul din Punta Cana. 

Unii dintre pasageri au relatat că la început au auzit un zgomot puternic, iar după aceea a apărut fum şi s-a declanşat panica, întregul incident durând circa 40 de minute. Niciuna din persoanele aflate la bordul Boeing 777-200 nu a fost rănită.