Patru persoane au fost arestate preventiv, joi, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii DIICOT Ploieşti într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi act sexual cu un minor.

Conform unui comunicat de presă al DIICOT Ploieşti, procurorii au efectuat, miercuri, 11 percheziţii pe raza judeţului Prahova în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea de infracţiuni de proxenetism.

În urma acestei acţiuni, cinci persoane au primit mandate de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, patru dintre acestea fiind prezentate instanţei care a emis mandate de arestare preventivă pe numele lor, scrie Agerpres. Cea de-a cincea persoană, un minor, nu a mai fost dusă în faţa instanţei.

Procurorii DIICOT Ploieşti au început urmărirea penală faţă de şase persoane, acuzate că, în cursul anului 2013, au racolat, îndemnat şi înlesnit practicarea prostituţiei mai multor persoane de sex feminin, inclusiv minore. Sumele de bani obţinute de la acestea ca urmare a activităţii de prostituţie erau împărţite între membrii grupării.

În cazul a doi dintre inculpaţi cercetările au fost extinse şi sub aspectul infracţiunii de "act sexual cu un minor", existând suspiciunea că au întreţinut acte sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani.