Şapte migranţi nigerieni care voiau să intre ilegal în România au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în zona Moraviţa, venind din Serbia.

Grupul era format din cinci femei şi doi bărbaţi, cu vârste cu prinse între 20 şi 30 de ani. Aceştia au declarat că voiau să ajungă în spaţiul Schengen.

''Poliţiştii de frontieră din Sectorul Moraviţa, care executau misiune cu autospeciala cu termoviziune, au observat, joi seara, un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp, dinspre Serbia spre România. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în cadrul căreia au depistat în apropierea localităţii de frontieră Gaiu Mic, şapte persoane care nu vorbeau limba română şi pe care le-au transportat la sediul sectorului pentru cercetări'', arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate şi autorităţile sârbe, pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

În ultima săptămână, la frontiera de vest a judeţului Timiş au fost depistate zilnic grupuri de migranţi din spaţiul afro-asiatic, numărul total al acestora depăşind 50. Cu toţii au fost supuşi procedurilor de readmisie în Serbia.