Ministerul Sănătăţii a trimis o echipă a Corpului de Control la Spitalul din HUŞI, după ce o fetiţă de patru ani, dignosticată cu LARINGITĂ, a decedat la mai puţin de o oră de la internare, în urma administrării unei injecţii. Cel mai probabil fetiţa a murit în urma unui şoc anafilactic.

Controlul va fi efectuat împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii. "Având în vedere că unitatea sanitară se află în administrarea autorităţilor locale, la finalul anchetei, recomandările Comisiei MS vor fi transmise instituţiilor abilitate pentru punerea în aplicare a măsurilor ce se impun", se precizează în comunicat.

"Am dispus un control mixt efectuat de corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi DSP Vaslui asupra modului în care au fost respectate toate protocoalele de asistenţă medicală în cazul soldat, din păcate, într-un mod atât de nefericit. Vom verifica atitudinea terapeutică, protocoalele, pe care medicul ar fi trebuit să le cunoască. Comisia de control de la Minister va face un referat. Am înţeles că e vorba de o laringită, probabil că i s-a administrat un antibiotic, care înţeleg că ar fi fost si cauza decesului. Trebuia făcută acea testare alergologică. Toată lumea este şocată, dar dincolo de şoc trebuie să ne asigurăm că astfel de situaţii nu se vor mai întâmpla. Se poate ajunge până la destituiri. Ministerul Sănătăţii nu are nicio toleranţă pentru asemenea accidente", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, într-o intervenţie tv.