Incendiul izbucnit la restaurantul situat pe marginea DN 2 (E85), în localitatea buzoiană Poşta Câlnău, a fost stins după o intervenţie care a durat aproximativ cinci ore şi jumătate, în timpul căreia au acţionat 14 autospeciale de pompieri. Din primele informaţii, focul ar fi pornit de la o bucată de jar care a căzut din centrala termică ce încălzeşte localul.

Pompierii au încheiat intervenţia duminică dimineaţă, în jurul orei 8.00, după aproape cinci ore şi jumătate de la primirea apelului care anunţa incendiul izbucnit la restaurantul din localitatea buzoiană Poşta Câlnău, aflat pe marginea DN 2 (E85), potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, George Creţu.

La faţa locului a rămas un echipaj de pompieri cu o autospecială, care va cerceta zona pentru a se asigura că nu mai există focare nedetectate încă.

Conform sursei citate, nu există posibilitatea izbucnirii unui nou incendiu, dar regulamentul spune că pompierii trebuie să se asigure că nu mai există niciun pericol.

Reprezentanţii ISU au deschis o anchetă a afla de la ce a izbucnit incendiul, din primele informaţii fiind vorba despre o bucată de jar sau o scânteie care ar fi căzut din centrala termică ce asigură încălzirea localului.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un restaurant aflat pe marginea DN 2 (E85), în comuna buzoiană Poşta Câlnău, pompierii intervenind cu 14 autospeciale.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, la sosirea echipajelor focul se manifesta generalizat cu degajare intensă de fum şi posibilităţi de propagare la o clădire din lemn de 1.000 de metri pătraţi.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

Conform proprietarului, restaurantul ”La căsuţe” din comuna buzoiană Poşta Câlnău, avea o capacitate de aproximativ 200 de locuri şi spaţii de cazare şi era gol în momentul izbucnirii incendiului. Totodată proprietarul a declarat că localul nu era asigurat şi că era închiriat pentru noaptea de Revelion.