Autorităţile din Carolina de Nord au estimat că uraganul Matthew a provocat pagube de 1,5 miliarde de dolari, după ce a afectat peste 100.000 de locuinţe, firme şi clădiri guvernamentale din stat, relatează Reuters.

Potrivit autorităţilor locale, au fost depuse peste 33.000 de cereri de asistenţă la Agenţia Federală a Managementului Situaţiilor de Urgenţă (FEMA), care a deblocat deja 12,4 milioane de dolari.

Departamentul pentru Siguranţă Publică din Carolina de Nord a anunţat într-un comunicat publicat sâmbătă că oficialii locali evaluează încă pagubele lăsate în urmă de uraganul devastator.

Bilanţul uraganului Matthew se ridică în prezent la 26 de morţi în Carolina de Nord, după ce încă două cadavre au fost recuperate sâmbătă.

În total, peste 30 de oameni au murit în SUA din cauza furtunii, care a provocat precipitaţii de peste 300 de litri pe metru pătrat în unele zone din Carolina de Nord.

Aproape 600 de drumuri erau închise în continuare duminică, în timp ce aproape 2.200 de oameni erau cazaţi încă în cele 32 de adăposturi deschise de autorităţi.

Potrivit serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. 2.336 de oameni au fost salvaţi din torentele provocate de uragan.

În Haiti, uraganul a ucis peste 1.000 de oameni.