Poliţiştii români din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T., împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor judiciare belgiene, au anihilat activitatea unei grupări specializate în furturi de carduri de credit şi extrageri frauduloase de numerar.

Membrii grupării sunt suspectaţi de comiterea a 100 de furturi de carduri pe teritoriul României, Belgiei, Franţei, Cehiei, Danemarcei, Italiei, Olandei, Marii Britanii şi Australiei şi de producerea unui prejudiciu de aproximativ 246.000 de euro.

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 13 percheziţii în Bucureşti, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea unor furturi de carduri bancare, extrageri frauduloase de bani şi efectuări, fără drept, de cumpărături cu aceste carduri.

În urma comiterii furturilor, suspecţii ar fi efectuat extrageri frauduloase de numerar şi ar fi efectuat cumpărături de la diferiţi comercianţi, pe care le-ar fi recomercializat, ulterior, la jumătate de preţ.

De asemenea, aceştia foloseau cardurile în săli cu jocuri de noroc pentru extrageri de numerar.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, 210 pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă Republica Moldova, precum şi sume de bani.

În cauză, au fost reţinute trei persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, din Bucureşti, pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare. Cei trei urmează a fi prezentaţi magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti în vederea demarării procedurilor de predăre către autorităţile judiciare belgiene.

În urma cooperării dintre poliţiştii români de investigaţii criminale şi autorităţile judiciare belgiene, în cauză au fost identificaţi mai mulţi cetăţeni români, suspectaţi ca făcând parte din acest grup infracţional. O parte dintre membrii grupării au fost arestaţi preventiv atât pe teritoriul Belgiei, cât şi pe teritoriul altor state, doi fiind cercetaţi în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al D.G.P.M.B., pentru comiterea aceloraşi gen de fapte.