Înscrierea la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2015 începe luni, 24 februarie şi se va încheia vineri, 14 martie, perioadă în care părinţii pot completa online sau direct la şcoală ori la grădiniţă cererile de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare sau în clasa întâi. Programul este între 8.00-20.00 (luni-vineri) şi 8.00-13.00 (sâmbăta).

Anul acesta, înscrierile la pregătitoare se fac mai devreme cu o lună faţă de 2013. Ministerul Educaţiei au explicat că s-a revenit practic la calendarul din 2012, dar s-a ţinut cont şi de faptul că, în mai, au loc, în premieră, evaluările la nivel naţional ale elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a şi ar trebui evitată o suprapunere a celor două evenimente.

Astfel, în perioada 24 februarie - 14 martie, părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Cererea online va fi disponibilă pe site-ul Ministerului Educaţiei, începând de luni. Oricum, formularul virtual va trebui validat ulterior la secretariatul şcolii dorite. 
 
Sunt două etape de înscriere, iar în data de 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. Apoi, în intervalul 14 - 18 aprilie, vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.