Poliţiştii de frontieră suceveni au tras trei focuri de armă ca să prindă şi să reţină un bărbat ce a fugit în momentul în care i-a văzut pe oamenii legii, acesta având în autoturism aproape 14.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 140.000 de lei.

Intervenţia a avut loc vineri, când un echipaj al poliţiei de frontieră de la Izvoarele Sucevei i-a făcut semn unui şofer să oprească pentru control, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de către Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fugit în momentul în care i-a văzut pe poliţişti, abandonându-şi maşina.

Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea lui şi, deoarece bărbatul nu s-a oprit la somaţiile verbale, aceştia au tras trei focuri de avertisment în plan vertical.

”În urma acţiunii bărbatul a fost reţinut şi identificat ca fiind Mihai M., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava”, potrivit comunicatului.

În maşina bărbatului au fost găsite 13.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 139.900 lei, care au fost confiscate. ”Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun”, se mai arată în comunicat.În cursul zilei de sâmbătă, bărbatul urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.