Poliţiştii din Olt efectuează miercuri 13 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.700.000 de lei prin procesarea de tutun de fumat la domiciliu şi comercializarea acestuia prin intermediul internetului.

La data de 24 august, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR efectuează 13 percheziţii, în judeţele Olt (12) şi Vâlcea (1), la locuinţele unor persoane bănuite de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 — 2016, 10 persoane din judeţele Olt şi Vâlcea ar fi procesat la domiciliu şi ar fi comercializat prin intermediul internetului tutun de fumat.

Aceştia ar fi cumpărat tutun foi pe care l-ar fi procesat cu ajutorul unor dispozitive de mărunţit şi l-ar fi comercializat prin intermediul anunţurilor de mică publicitate, postate pe diverse site-uri de internet.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt vor fi conduse 25 de persoane pentru audieri şi luarea măsurilor legale.