Poliţiştii de frontieră români au salvat 34 de persoane din Siria şi Congo, care se aflau în pericol de înec în apele internaţionale ale Mării Egee, în cadrul primei lor misiuni coordonate de Agenţia Frontex în 2017, anunţă Poliţia de Frontieră.

Echipajul navei MAI 1102 a observat, marţi, la ora 8.30, o ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care se afla în pericol pe Marea Egee, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră de pe nava românească au transbordat pe nava Gărzii de Coastă  34 de persoane (15 bărbaţi, 10 femei şi nouă copii), care proveneau din Siria şi Congo şi cărora le-au oferit primul ajutor, asistenţă şi hrană. În jurul orei 10.00, persoanele salvate au fost transportate în siguranţă în Portul Chios (Cap Agia Eleni) şi predate autorităţilor elene, mai arată poliţiştii de frontieră.

Nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de poliţişti de frontieră la bord, desfăşoară în Marea Egee, timp de patru luni, misiuni de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "EPN Poseidon Sea”, coordonată de Agenţia Frontex.