Doi români, soţ şi soţie, au murit, joi dimineaţa, într-un accident rutier produs în apropierea localităţii Kardzhali, Bulgaria, iar copilul minor al acestora a fost rănit, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Sofia a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale competente pentru informaţii suplimentare privind circumstanţele producerii accidentului, confirmarea identităţii cetăţenilor români decedaţi şi starea de sănătate a copilului.

"Consulul din cadrul Ambasadei României la Sofia s-a deplasat la locul producerii accidentului, în vederea acordării de asistenţă consulară. Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact atât cu familia cetăţenilor români decedaţi, oferind asistenţă consulară specifică în astfel de cazuri, cât şi cu unitatea medicală în care a fost internat minorul, în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la starea de sănătate a acestuia", precizează MAE.

Instituţia menţionează că, prin reprezentanţa sa diplomatică în Bulgaria, monitorizează cu prioritate cazul, menţine permanent legătura cu familia şi autorităţile competente locale, oferind asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

AGERPRES