Simona Halep, cap de serie numărul 3, a fost eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova, favorita numărul 10, cu scorul de 6-4, 6-0, din sferturile turneului de Grand Slam Australian Open.

Simona Halep părăseşte pentru al doilea an consecutiv Australian Open în sferturile de finală. Anul trecut a fost Cibulkova, de această dată a venit Makarova, care să-i taie elanul numărului 3 mondial. Maniera în care a fost învins a fost una mult prea categorică, având în vedere rezultatele pe care Simona le-a dobândit în ultimele luni de zile. Incredibil este nu doar scorul, ci şi faptul că rusoaica a avut nevoie de doar o oră şi 8 minute pentru a o demola pe jucătoare care la un moment dat era văzută drept viitorul lider WTA.

Un alt semnal de alarmă este faptul că Halep a pierdut confruntarea cu primul adversar de top din 2015, până acum ea întâlnind jucătoare care nu putea emite pretenţii la top 10 mondial.

Românca nu a mai fost învinsă de o jucătoare din afara top 10 mondial (Makarova - 11 WTA) din septembrie 2014, când pierdea în faţa lui Garbine Muguruza (22), la Wuhan (China).