Cei 1.726 de agenţi de ordine publică, angajaţi din sursă externă, au început, vineri, serviciul în Poliţia Română când au aflat zonele în care vor patrula şi au asistat la primul instructaj din viaţa lor de poliţişti, urmând noi examene de definitivat peste trei luni după care vor putea purta şi armamentul de serviciu.

Aceştia au participat la primul instructaj din cariera lor de poliţişti, în cadrul căruia au primit informaţii cu privire la misiunile şi atribuţiile unităţilor în care îşi vor desfăşura activitatea, le-au fost prezentate zonele de competenţă unde vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi au făcut cunoştinţă cu viitorii colegi care i vor îndruma în cariera, în perioada următoare”, arată Poliţia Română.

Cei 1.726 de agenţi de poliţie au promovat examenele de încadrare în luna mai a acestui an. După trei luni de muncă ei vor susţine noi examene în urma cărora se va decide câţi dintre ei rămân poliţişti. De-abia după ce vor promova aceste examene vor putea primi şi dreptul de a purta armament de serviciu.

Angajările din sursă externă, organizate la nivelul întregului Minister al Afacerilor Interne, au fost menite să completeze deficitul de personal care a ajuns la peste 15.000 de posturi.