Patru români aflaţi în Statele Unite, în zona afectată de uraganul Irma, au părăsit zona, în urma demersurilor făcute prin Celula de Criză activată pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona calamitată după trecerea uraganului, a anunţat, luni după-amiază, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, patru cetăţeni români au părăsit zona afectată. Doi dintre ei au fost evacuaţi prin Guadelupa, teritoriu francez de peste mări, urmând a-şi continua călătoria către destinaţiile finale, iar ceilalţi doi români au fost evacuaţi în Puerto Rico. De acolo, se vor îmbarca spre New York, Ambasada României la Washington fiind în legătură cu aceştia.

Totodată, Celula de Criză a MAE, prin ambasadele României la Paris, Haga şi Londra precum şi Lisabona, menţine în permanenţă legătura cu Celulele de Criză ale autorităţilor celor patru state pentru coordonare în perspectiva organizării unor acţiuni de evacuare din zona afectată, iar Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate ( Call Center-ul consular) este în legătură permanentă cu membrii de familie ai cetăţenilor români aflaţi în zona afectată, mai spune MAE.