Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor nu este de acord să aducă în discuţia plenului propunerea privind înfiinţarea unei comisii care să ancheteze politica salarială din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Referitor la solicitarea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru verificarea politicii salariale din cadrul ASF şi harta practicării nepotismului în instituţie: s-a refuzat punerea în discuţia plenului a acestei comisii datorită faptului că e începută o urmărire penală la ASF şi, chiar dacă o astfel de comisie ar fi existat, în momentul începerii urmăririi penale activitatea unei astfel de comisii se suspendă dat fiind prevederea regulamentară că nu pot funcţiona în paralel acestea două“, a declarat secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Acesta a adăugat că s-a discutat şi despre faptul că „toate activităţile de control pe linia ASF, dacă nu ar fi fost vorba despre începerea urmăririi penale, toate aceste atribuţii revin, potrivit legii de organizare a ASF, Comisiei de buget-finanţe de la Senat“.

Solicitarea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru politica salarială din cadrul ASF a fost iniţiată de deputatul PP-DD Daniel Oajdea.