O reţea de proxeneţi români, prezentată ca "deosebit de violentă", a fost destructurată în sudul Franţei în această săptămână, a transmis postul Europe 1, preluat de Agerpres, citând o sursă din cadrul poliţiei franceze. În jur de 20 de femei, originare din România, tatuate cu un semn distinctiv pentru a fi recunoscute, erau forţate să se prostitueze de-a lungul axelor rutiere din Languedoc, între Nîmes şi Narbonne, şi erau bătute de proxeneţi dacă nu reuşeau să le aducă zilnic o sumă între 200 şi 600 de euro, potrivit sursei menţionate.

După mai multe luni de anchetă, poliţia judiciară din Montpellier şi Oficiul central pentru combaterea traficului de persoane (OCRTEH) au declanşat duminică un val de arestări, care a dus la plasarea în detenţie şi inculparea a opt suspecţi, printre care "doi comanditari".

Alţi doi suspecţi, vizaţi de mandate de arestare europene, au fost reţinuţi în România, pentru fapte de proxenetism, trafic de persoane şi violenţe. 

Poliţia franceză a mai destructurat anul trecut, exact în aceeaşi zonă, reţele de prostituţie bulgare şi române, membrii celei dezmembrate în această săptămână profitând de "vidul lăsat" de predecesorii lor pentru a se "implanta" în zonă, a explicat sursa din cadrul poliţiei, pentru Europe 1.