Rusia suspectează că Statele Unite utilizează Frontul Al-Nusra, filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, pentru a înlătura regimul Bashar al-Assad, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de site-ul agenţiei Tass.

"Există impresia că avem de-a face cu un fel de joc, în care Frontul al-Nusra ar fi protejat într-un fel, pentru a fi folosit la înlăturarea regimului sirian", a declarat Serghei Lavrov cu ocazia Formului economic de la Sankt-Petersburg.

Recent, Statele Unite au cerut Rusiei să evite atacarea poziţiilor Frontului al-Nusra pentru a nu fi loviţi de combatanţi ai opoziţiei moderate din Siria.

O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria, împotriva poziţiilor reţelei teroriste Al-Qaida.

Separat, Rusia oferă asistenţă militară administraţiei Bashar al-Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

AGERPRES