Caz învăluit în mister la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, după ce copiii internaţi acolo au fost la un pas să fie otrăviţi cu o substanţă toxică, anunţă Digi24. Ceaiul pe care îl preparau bucătăresele la micul dejun nu a mai ajuns la copii, pentru că medicul de gardă a gustat primul şi şi-a dat seama că ceva e în neregulă. Anchetatorii nu exclud nicio variantă, iar dacă analizele vor dovedi că o substanţă toxică a ajuns în ceai, Poliţia va prelua cazul.

Imediat cum a observat că are un gust ciudat, medicul de gardă a oprit distribuirea ceaiului către copii şi a anunţat conducerea spitalului.

„După cum arată simptomatologia, este ori fosfat, ori este - dar mă îndoiesc să fie - sodă caustică. Că nu ai cum, că aia, când fierbe, face spumă. Dacă iese fosfat, se iau măsurile de rigoare”, a spus Vasile Stan, directorul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

După incident, conducerea spitalului a chemat Direcţia de Sănătate Publică. O comisie a cercetat locul, dar nu a găsit nicio substanţă toxică în bucătărie.

„Noi am fost sesizaţi în urma consumului de ceai de ieri de dimineaţă. Medicul de gardă, care - conform regulamentului de organizare şi sesizare de funcţionare - trebuie să aprecieze calitatea produselor care se distribuie copiilor, a simţit că ceaiul este modificat organoleptic, are un miros înţepător şi un gust aparte”, a declarat Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş.