Ambasadorul Argentinei la Londra a depus o plângere oficială la BBC, în care îl acuză pe Jeremy Clarkson, principalul star al emisiunii „Top Gear“ de la radiodifuzorul public britanic, de comportament „provocator şi insultător“ în timpul recentelor filmări ale acestuia în Argentina, scrie Mediafax.

La începutul lunii octombrie, vedetele emisiunii „Top Gear“ şi membrii echipei de filmare şi-au părăsit maşinile pe marginea unui drum din Argentina, după ce au fost atacaţi cu pietre de localnici furioşi din cauza numărului de înmatriculare al unuia din autoturismele acestora, care ar fi făcut referire la Insulele Falkland.

Atacul a dus la părăsirea de către echipa de filmare a emisiunii britanice „Top Gear“ a teritoriului Argentinei şi a avut loc după ce s-a aflat că maşina pe care Jeremy Clarkson o conducea avea un număr de înmatriculare care, aparent, era o referinţă la războiul pentru Insulele Falkland dintre Marea Britanie şi Argentina.

Autoturismul condus de Clarkson, un Porsche cu numărul de înmatriculare H982 FKL, despre care se spune că ar fi o referinţă la războiul din 1982 privind Insulele Falkland, se numără printre autovehiculele abandonate.

Pe de altă parte, producătorul executiv al „Top Gear“, Andy Wilman, a respins acuzaţiile aduse în legătură cu filmările în Argentina. În urma acestui incident, Alicia Castro, ambasadorul Argentinei la Londra, a depus o plângere oficială la radiodifuzorul public britanic (BBC), potrivit Reuters. Ambasadorul argentinian a solicitat BBC să îşi ceară scuze pentru „comportamentul provocator şi pentru remarcile ofensatoare faţă de guvernul şi poporul Argentinei“. La rândul lor, reprezentanţii BBC au confirmat primirea acestei plângeri şi au spus că vor aplica în acest caz procedurile lor obişnuite.