Activitatea din spaţiul aerian al aeroportului internaţional din Dubai a fost suspendată sâmbătă pentru 69 de minute din cauza unei drone neautorizate care zbura în zonă, cauzând redirecţionarea a 22 de zboruri, relatează Reuters, citând autorităţi aeroportuare.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului internaţional din Dubai (Dubai Airports), activitatea aeriană a fost suspendată în intervalul orar local 11.36 - 12.45.

Directorul executiv al aeroportului, Paul Griffiths, a declarat că mii de pasageri au fost afectaţi de această perturbare de trafic aerian.

Dintre zborurile afectate, 16 au fost redirecţionate pe aeroportul Dubai World Central, cel de-al doilea aeroport principal din Dubai.

"Este un incident extrem de grav şi bineînţeles că noi punem foarte mare preţ pe siguranţa clienţilor şi personalului nostru", a declarat Paul Griffiths pentru un post de radio din Dubai.

"Aşa cum vă puteţi imagina, este cel mai aglomerat aeroport internaţional din lume şi au fost afectaţi mii de pasageri ... Există restricţii foarte clare şi zone în care zborul este interzis în jurul aeroporturilor în Emiratele Arabe Unite, în care se specifică exact că o astfel de activitate este, de fapt, ilegală", a completat directorul executiv al Dubai Airports.

Este interzis ca dronele să zboare pe o rază mai mică de 5 kilometri de aeroporturi şi zone de aterizare în Emiratele Arabe Unite.

Sâmbătă după-amiază, aterizările pe aeroportul internaţional din Varşovia (Chopin) au fost interzise pentru 30 de minute, din cauza a două drone neautorizate care zburau în zona de aterizare a avioanelor.