Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire penală, iar Adminstratorul firmei, Dan Alexandru Condrea, a fost citat la Parchet.

Acuzaţiile sunt zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare de produse.

Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanţilor diluaţi, a cerut intrarea în insolvenţă pentru o datorie de aproape 23,5 milioane de lei. În acelaşi timp, firma are facturi neachitate de milioane de euro către două offshore-uri din Cipru, care ar fi controlate tot de Dan Alexandru Condrea, patronul Hexi Pharma.

Pe de altă parte, între timp, au apărut noi detalii din cererea de insolvenţă depusă de Hexi Pharma la Tribunalul Bucureşti. Compania spune că SRI şi Ministerul Apărării Naţionale au datorii către furnizorul de substanţe dezinfectante. 

24 de angajaţi ai firmei Hexi Pharma au fost audiaţi de poliţişti. Vorbim de jumătate din personalul fimei. Aceştia sunt oamenii care lucrau pe linia de producţie, acolo unde se preparau dezinfectanţii. Anchetatorii vor să afle detalii despre procesele folosite şi cum se ajungea ca dezinfectanţii vânduţi în spitale să fie diluaţi de câteva mii de ori.

Digi 24