Coreea de Nord a ameninţat că va efectua lovituri nucleare contra Coreii de Sud şi Statelor Unite dacă aceste ţări îşi menţin manevrele militare comune planificate începând de luni, informează AFP.

Ameninţarea cu un "atac nuclear preventiv în numele dreptăţii" figurează într-o declaraţie a Comandamentului Suprem al Armatei Populare coreene, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene KCNA.

Vineri, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a făcut noi declaraţii belicoase.

"Trebuie să fim mereu gata, în orice moment, să folosim arsenalul nostru nuclear", a declarat el, citat de KCNA. El a avertizat de asemenea că situaţia în Peninsula Coreea divizată s-a deteriorat şi mai mult şi de aceea Coreea de Nord trebuie să-şi schimbe strategia militară, ameninţând cu "atacuri "preventive".

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a impus miercuri o nouă serie de sancţiuni dure Coreii de Nord după ultimele teste nucleare şi balistice efectuate de regimul comunist. Această rezoluţie a Consiliului, prezentată de Statele Unite, a fost votată în unanimitate, inclusiv China, singurul aliat al Phenianului.

Agerpres