Oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă atrag atenţia, printr-o postare pe Facebook, că misiunile SMURD, inclusiv cele cu elicopterele medicale, sunt gratuite, iar cei cărora li se solicită bani pentru astfel de intervenţii trebuie să anunţe de urgenţă Poliţia.

"Nu daţi curs solicitărilor, în situaţia în care sunţeti sunaţi şi vi se spune că, în urma unui accident în care au fost implicate rude, este nevoie de intervenţia elicopterului SMURD, iar pentru această intervenţie vi se cer bani. Facem precizarea că toate intervenţiile SMURD sunt GRATUITE. Nici pacienţii şi nici medicii care solicită intervenţia elicopterului SMURD nu trebuie să plateasca pentru misiunile de salvare", se arată pe pagina oficială de Facebook a Departamentului pentru situaţii de Urgenţă (DSU), structura din Ministerul Afacerilor Interne care coordonează misiunile medicale de urgenţă.

Reprezentanţii DSU fac aceste precizări în contextul în care, mai multe persoane care au semnalat că au fost sunate şi, după ce li s-a spus că o rudă a fost implicată într-un accident, li s-au bani care să fie plătiţi de urgenţă pentru intervenţia elicopterului SMURD.

news.ro