Doi bărbaţi suspectaţi că au furat 415.000 de lei dintr-o locuinţă din sectorul 6 al Capitalei au fost depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii bucureşteni, în urma a cinci percheziţii făcute în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa.

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Constanţa şi au reţinut doi bărbaţi, în vârstă de 39, respectiv 41 de ani, bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt din locuinţă.

În 14 mai, aceştia ar fi furat dintr-o locuinţă de pe raza sectorului 6 suma de 415.000 de lei.

Potrivit unor surse din Poliţie, furtul ar fi fost comis din casa lui Marcel Manea, aflat în atenţia poliţiştilor pentru fapte de cămătărie. Totodată, acesta ar fi desfăşurat relaţii de afaceri cu bănuiţii într-o staţiune din judeţul Constanţa, unde deţine un restaurant.

În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi indisponibilizate în vederea confiscării sumele de 8.200 de euro, aproximativ 27.500 de lei, instrumente şi dispozitive artizanale ce ar fi putut fi folosite la comiterea de infracţiuni precum şi mai multe bunuri despre care există indicii că provin din activităţi ilicite.

Prejudiciul de 415.000 de lei a fost recuperat în proporţie de 30 la sută.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.