Două persoane susţin că au găsit în Polonia un tren nazist plin cu aur, bijuterii şi arme. Trenul ar fi fost ascuns într-un  tunel în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în timp ce armata URSS câştiga teren în ofensiva totală declanşată împotriva Germaniei. Trenul ar fi dispărut în apropiere de actualul oraş polonez Wroclaw.

O firmă de avocatură Walbrzych, un oraş din sud-vestul Poloniei din apropierea castelului Ksiaz, afirmă că a fost contactată de doi bărbaţi care au descoperit trenul şi, potrivit presei poloneze, cei doi vor să primească 10% din valoarea bunurilor aflate în garnitură.

Potrivit site-ului polonez walbrzych24.com, unul dintre bărbaţi este polonez, iar celălalt german.

"Avocaţii, armata, poliţia şi pompierii se ocupă de acest caz", a declarat pentru Reuters Marika Tokarska, un oficial din consiliul local din Walbrzych.

Site-ul Wiadomosci Walbrzyskie scrie la rândul său că trenul are 150 de metri lungime şi ar putea conţine 300 de tone de aur.

Istoricul Joanna Lamparska a declarat pentru Radio Wroclaw că, potrivit zvonurilor, trenul ar fi dispărut într-un tunel şi ar conţine aur şi substanţe periculoase.

Căutările anterioare ale trenului în zonă au rămas fără rezultat, precizează Radio Wroclaw.

Mediafax