Omul de afaceri turc Abdullah Atas, trimis în judecată pentru uciderea unui poliţist de la Brigada Rutieră pe care l-ar fi lovit intenţionat cu maşina, târându-l pe capotă, a fost condamnat, marţi, la 22 de ani şi 10 luni de închisoare, decizia fiind definitivă. În prima instanţă, el fusese comdamnat la 23 de ani şi jumătate de închisoare. De asemenea, omul de afaceri turc trebuie să plătească despăgubiri de 400.000 de euro rudelor poliţistului ucis.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, marţi, o pedeapsă de 22 de ani şi 10 luni de închisoare pentru Abdullah Atas. De asemenea, magistraţii au menţinut decizia primei instanţe, respectiv ca omul de afaceri turc trebuie să plătească despăgubiri de 400.000 de euro rudelor poliţistului ucis.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

În prima instanţă, omul de afaceri turc fusese condamnat, în luna iulie, la 23 de ani şi şase luni de închisoare de către Magistraţii Tribunalului Bucureşti, pentru omor calificat, părăsire a locului accidentului şi conducere sub influenţa alcoolului.

De asemenea, omul de afaceri turc trebuie să plătească despăgubiri de 400.000 de euro rudelor poliţistului ucis. 

În septembrie 2015, Abdullah Atas a fost trimis în judecată pentru omor calificat, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului, fiind acuzat că a intrat intenţionat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, care a decedat după trei săptămâni în care a fost în comă.

Accidentul s-a produs în 2 august 2015, în jurul orei 3.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera. Acolo, poliţistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Ionescu i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit că omul de afaceri turc consumase băuturi alcoolice într-un club din Capitală, iar la momentul producerii accidentului rutier avea o alcoolemie de 1,95 - 2 la mie.