Fotbalistul Gabriel Boştină, prins beat mort la volan, în Capitală. El avea o alcoolemie de 1,40 la mie şi a fost prins poliţişti şi dus la IML.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Gabriel Boştină, fost jucător la Steaua şi Dinamo, a fost prins beat la volan în Bucureşti.

În vârstă de 41 de ani, Boştină se afla în pragul comei alcoolice când a fost oprit de echipajul de poliţie. Deşi iniţial a refuzat să sufle în etilotest, în cele din urmă s-a conformat, notează România TV. Alcoolemia fostului fotbalist era de 1,40 la mie. După proba etilotestului, Boştină a fost transportat la INML, dar a refuzat să i se recolteze probe biologice. Astfel, fostul jucător al Stelei şi al lui Dinamo s-a ales cu dosar penal.

În urma acestui eveniment, Gabriel Boştină se înscrie pe lista fotbaliştilor celebri care au fost prinşi beţi la volan. Printre fotbaliştii români care au trecut prin momente similare se numără: Cristi Tănase, Adrian Iencsi, Bogdan Stelea şi Daniel Pancu.

Gabriel Boştină şi-a început cariera de fotbalist profesionist la Cimentul Fieni, după care a plecat la Oţelul Galaţi. Steaua a plătit 250.000 de euro în 2002 pentru transferul mijlocaşului de picior stâng. După 5 sezoane petrecute în echipa lui Gigi Becali, Boştină a plecat la rivala Dinamo, unde a jucat timp de 3 ani. Pe final de carieră, fotbalistul a mai jucat la U Cluj şi Turnu Severin. Boştină a jucat şi pentru naţionala României, pentru care a adunat 4 meciuri şi a debutat în 2005.