Activişti palestinieni din Fâşia Gaza au tras o rachetă vineri contra sudului Israelului, un atac urmat de un raid de represalii al aviaţiei israeliene împotriva unei ţinte Hamas în enclava palestiniană, relatează Agerpres.

"O rachetă trasă din Fâşia Gaza a căzut în sudul Israelului, fără a provoca victime", a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Potrivit presei israeliene, o a doua rachetă a fost trasă dar ea a căzut în enclava palestiniană care se învecinează cu sudul Israelului. Armata nu a confirmat acest al doilea tir.

Un grup jihadist din Gaza a revendicat tirurile de rachete de vineri, afirmând că au fost "primul răspuns al salafiştilor jihadişti la atacurile evreilor contra (Moscheii Al-Aqsa)" din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel.

Ca represalii, forţele aeriene israeliene au efectuat câteva ore mai târziu un raid contra unei tabere de antrenament a Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, braţul militar al Hamas, în apropierea taberei de refugiaţi Al-Bureij din centrul teritoriului palestinian, potrivit unor responsabili ai mişcării islamiste.

Aceştia nu au fost în măsură să precizeze imediat dacă raidul a făcut victime.

La 26 iulie, poliţia israeliană a pătruns pentru scurt timp în Moscheea Al-Aqsa, un fapt rar, pentru a pune capăt confruntărilor declanşate de sosirea unor evrei ultrareligioşi pe Esplanada Moscheilor, al treilea cel mai sfânt loc al islamului.

Evreii numesc acest sit Muntele Templului, fiind considerat primul lor loc sfânt.