O fată de 14 ani, din Vaslui, este bănuită că ar fi încercat să îşi vândă bebeluşul unei familii din Bucureşti în schimbul sumei de 2.400 de euro. Familia fetei spune că este o neînţelegere şi că nou-născutul ar urma să ajungă la respectiva familie, dar nu contra-cost, ci ca să aibă grijă de el o perioadă. Poliţiştii şi inspectorii de la protecţia copilului au demarat o anchetă.

Fata de 14 ani a născut un băieţel în martie şi săptămâna trecută s-a internat cu el la Pediatrie. Mamele din salon spun că au auzit-o cum negocia preţul vânării copilului.

„În timpul internării s-a sesizat faptul că minora purta discuţii despre comiterea unor infracţiuni, iar în acest sens am sesizat Poliţia judeţului Vaslui care a demarat o anchetă”, a explicat Ana Rinder, manager al Spitalului Judeţean Vaslui.

Familia fetei de 14 ani recunoaşte că fata lor a vorbit cu o familie din Bucureşti care s-a oferit să aibă grijă de băieţel.

„Ei nu fac copii, au zis că îi e drag, într-un fel să mă ajute ca să-l ia în plasament. Vreau să trăiască bine în plasament la omul acesta. Mi s-a spus că mă lasă să îl văd când vreau eu”, a povestit mama adolescentei.

Suspiciunile au crescut când tânăra mamă i-a spus asistentului social că nu mai poate avea grijă de copil, iar în următoarea zi, familia din Bucureşti a făcut cerere să ia pruncul în plasament.

„Instituţia noastră a fost sesizată de Spitalul Judeţean Vaslui privind cazul unei minore de 14 ani asupra careia planează suspiciunea privind negociarea vânzării bebeluşului de cinci luni”, a spus Ela Pop, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Digi 24