Indemnizaţiile lunare ale celor mai înalţi demnitari vor creşte din luna august, a anunţat Gabriel Oprea după ultima şedinţă de Guvern pe care a condus-o în calitate de premier interimar.

Astfel, preşedintele ţării, premierul, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi şefii serviciilor de informaţii vor câştiga mai mult începând cu luna viitoare, în baza unei ordonanţe de Guvern, a spus Gabriel Oprea. El a precizat că indemnizaţiile vor fi mărite pentru 48 de funcţii de demnitari. Totuşi, Gabriel Oprea nu a spus cu cât vor fi mărite aceste indemnizaţii.

„Îmi asum atât corectitudinea, cât şi oportunitatea acestei măsuri. Consider că salarizarea din sistemul public nu e un act populist, ci o exigenţă în conformitate cu statutul actual al României. Nu ne putem preface că e normal ca un preşedinte de ţară europeană să primească la final de lună aproximativ 1.500 de euro”, a spus Gabriel Oprea.

Premierul interimar a mai afirmat că, „până la sfârşitul acestui an” vor avea loc creşteri de salarii în tot sistemul public. El a vorbit despre un proiect de lege elaborat de Ministerul Muncii, care urmează să fie discutat cu sindicatele şi care ar urma să ajungă la Parlament în septembrie, când începe noua sesiune parlamentară. Potrivit acestui proiect de lege, însă, salariile ar urma să crească în sistemul bugetar începând cu 1 ianuarie 2016.

Digi 24