Douăsprezece persoane au murit în urma a trei alunecări de teren care au afectat, joi, înainte de miezul nopţii, mai multe locuinţe din Bali, în centrul Indoneziei, au anunţat vineri reprezentanţii Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor din această ţară, informează Reuters.

Alunecările de teren provocate de ploile torenţiale au distrus joi, înainte de miezul nopţii, mai multe locuinţe din trei sate din districtul Kintamani din Bali, situate pe versanţii vulcanului Mount Batur, omorând 12 locuitori printre care şi un băieţel în vârstă de 1 an.

De asemenea, mai multe persoane au fost rănite şi au fost transportate de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri medicale. "Toate victimele au fost evacuate, iar răniţii au fost duşi la spital", a spus Indra Kalak, reprezentantă a agenţiei amintite.

În operaţiunile de salvare au fost implicate forţe militare, din poliţie, lucrători din cadrul agenţiei pentru gestionarea dezastrelor, ca şi personal din Crucea Roşie, a declarat pentru Xinhua Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenţiei.

Autorităţile au avertizat populaţia din district, dar şi din zonele vecine, Jembrana, Buleleng, Badung, Tabanan şi Gianyar, cu privire la pericolul producerii de alunecări de teren şi inundaţii pe fondul prognozei de vreme rea şi ploi torenţiale, în vigoare până duminică.

Indonezia este frecvent afectată de alunecări de teren şi de inundaţii în timpul ploilor torenţiale.