O grupare de proxeneţi care exploata românce a fost desfiinţată în România şi Franţa. Treizeci de persoane, dintre care 27 de români şi trei francezi, au fost reţinute de poliţiştii din ambele ţări.

Potrivit presei franceze, reţeaua a reuşit să scoată din exploatarea femeilor patru milioane de euro în numai doi ani. Fiecare fată aducea proxenetului cam 8.000 de euro lunar. Banii ar fi fost investiţi în domeniul imobiliar, baruri de noapte sau maşini de lux în România.

Autorităţile franceze spun că reţeaua avea un sistem complex de lucru. Fetele erau recrutate din România, iar serviciile prostituatelor erau ofertate în Franţa prin anunţuri în reviste sau pe site-uri specializate.

Reţeaua funcţiona în cinci mari oraşe franceze, între care şi capitala Paris.

Ancheta în cazul reţelei de proxenetism a început în anul 2012. Gruparea folosea prostituate românce, abia trecute de vârsta majoratului, cu care proxeneţii organizau adevărate „tururi sexuale” în oraşele franceze Paris, Dijon, Lyon, Bordeaux şi Marsilia.

Fetele erau organizate în echipe de câte şase, încadrate de un proxenet, după ce întâlnirile acestora fuseseră aranjate în prealabil prin internet sau prin telefon.

Digi 24