Încă o navă cu imigranţi s-a scufundat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în largul coastelor libiene. Circa 700 de oameni ar fi morţi. Până acum există doar 28 de supravieţuitori.

Nava s-a scufundat la circa 110 km de coastele libiene, având la bord peste 700 de persoane, potrivit celor 28 de supravieţuitori recuperaţi de o navă comercială, a declarat Carlotta Sami, purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (HCR) în Italia.

Dacă cifrele se confirmă, ar fi cea mai "gravă hecatombă întâlnită vreodată în Mediterana", a declarat oficialul. Potrivit presei italiene, circa 21 de cadavre au fost recuperate.

Nava a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică un apel la ajutor primit de gărzile de coastă italiene care au cerut unui cargo portughez să-şi schimbe ruta în direcţia apelului. La sosirea la faţa locului, la circa 220 km sud de insula italiană Lampeduza, echipajul a văzut nava scufundându-se, conform HCR. În momentul când cei 700 de imigranţi aflaţi la bord s-au aruncat toţi în acelaşi timp în apă de aceeaşi parte la sosirea cargoului portughez s-a produs tragedia, a mai spus Carlotta Sami.

O operaţiune de salvare a fost lansată.