Atacul cu bombă dejucat sâmbătă în Germania ar fi avut proporţiile celor de la Paris şi Bruxelles. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, care a anunţat că în apartamentul suspectului sirian căutat în cursul weekendului şi arestat în cele din urmă a fost găsită o cantitate mare de explozibil.

Este vorba de o substanţă mai periculoasă decât TNT-ul, iar oficialii spun că cel mai probabil teroristul are legături cu gruparea Stat Islamic.

Tânărul de 22 de ani, un refugiat sirian, ar fi plănuit de detoneze o bombă pe un aeroport din Germania. El a fost arestat duminică, iar odată cu el, după gratii au ajuns alţi patru suspecţi.

„Din câte ştim, ceea ce se pregătea la Chemnitz era ceva similar cu pregătirile care s-au făcut pentru atacurile din Paris şi Bruxelles”, a declarat ministrul de interne, Thomas de Maiziere.

„Comportamentul suspectului indică un context al Statului Islamic”, a declarat, la rândul său, Joerg Michaelis, procurorul general din landul Saxonia.

Atentatele de la Paris, din noiembrie 2015, comise de militanţi ai Statului Islamic s-au soldat cu 130 de morţi, iar patru luni mai târziu, alte atacuri sinucigaşe au făcut 30 de morţi în capitala Belgiei.

Digi 24